2021 - heden

2023

Belgisch Dan Kampioenschap

Dit jaar hebben twee van onze leden een plekje op het podium behaald, namelijk 3de plaats voor Sakura bij de junioren en 1ste plaats voor Freija bij de dames. Natuurlijk zijn we trots op elk lid van onze club die deel heeft genomen en die heeft gesupporterd. We hebben weer kunnen tonen wat we in ons mars hebben. Dit smaakt naar meer!

Bento en spaghetti avond

Dit jaar hebben we een vernieuwend concept gepresenteerd, namelijk onze bento en spaghetti avond! Dit ten voordele van ons volgende lentetoernooi. Dankzij jullie enorme bijdrage kan dit fantastische jeugdtoernooi doorgaan! Bedankt allemaal!

Proficiat, Peter! Nog een 7de dan in Ko Jika!

Op 5 februari behaalde een van onze lesgevers, Peter D'hont zijn 7de dan diploma! 

2022

Belgisch Kyu Kampioenschap

Onze kyu-graden nemen in totaal 3 medailles mee naar huis! Wolf De Zommers, Thijmen De Bruyne behalen beiden een 2de plaats in hun eigen categorie "techniek" en Robin Saccasyn een 3de plaats in zijn categorie "12-18 jaar shiai". Natuurlijk laten we Yolan Madeleyn en Seppe Bilcke niet ongenoemd. Zij streden ook voor een plaatsje op het podium maar behaalden dit jammer genoeg niet. Ongeacht het resultaat, zijn we nog steeds trots op hen allemaal! 

Team Taikai

Dit jaar organiseerde Ko Jika opnieuw het vriendschappelijk toernooi "Team Taikai". Op deze dag kregen de deelnemers veel kansen om shiai te oefenen tegen verschillende niveaus. Een opkomst van vele clubs uit heel België maakte het heel interessant! Uiteindelijk won het team "Big Three Wakakoma" en kregen zij droge worsten als prijs!

EKC, Frankfurt

Wat een weekend! Het eerste EKC na corona is een feit! Dit jaar vond het plaats op 27 - 29 mei  in Frankfurt, Duitsland. Met trots mochten wij Siep Van Heugten, Sakura Haeke en Freija D'hont meesturen met het Belgisch nationaal team. Ook onze twee lesgevers mochten mee. Peter D'hont als coach van het team en Chieko Yano als shinpan (scheidsrechter). Na vele mooie en zenuwslopende wedstrijden, keerden de Belgen terug met twee 3de plaatsen, een fighting spirit en een gouden medaille!! Deze laatste was voor onze Freija! Zij won op zondag de competitie bij de vrouwen en zo mag ze haarzelf dit jaar Europees kampioen noemen! Wij zijn natuurlijk apetrots op haar en het hele Belgische team! Op naar volgend jaar!

Hieronder vindt u Freija's finale

28th international Spring Tournament

Na 2 lange jaren zonder ons eigen internationaal lentetoernooi, was het eindelijk weer zover! De 28ste editie van het toernooi was weer een groot succes met ongeveer 130 deelnemers uit 9 verschillende landen. Door de nawegen van corona was dit nog geen gewoon lentetoernooi. Daarom was het maar 1 dag i.p.v. 2, maar iedereen heeft die dag zijn uiterste best gedaan! Hieronder vindt u de resultaten.

2022 All Results.pdf

Iijima Cup

Iijima Cup in Nederland, het eerste grote internationale toernooi na corona, heeft een spetterende indruk achtergelaten! Een twintig tal Belgen, waarvan 3 uit Ko Jika deden ook mee (Freija, Siep en Sakura). De Belgen behaalden een derde plaats met het mannenteam! Onze club nam geen medailles mee naar huis, maar wel veel nieuwe ervaringen! Tot volgend jaar!

Belgisch dan kampioenschap

Op 13 maart vond het Belgisch dan kampioenschap plaats in Braine-l'Alleud. Onze club stuurde 5 leden: Siep Van Heugten, Sakura Haeke, Freija D'hont, Philip De Zommers en Kadir Akgun. Bij de junioren behaalde Sakura de 3de plaats en Siep de 2de plaats. Freija pakte bij de dames de verdiende 2de plaats. Philip en Kadir redden het jammer genoeg niet tot op het podium. Opnieuw kan Ko Jika onze leden alleen maar prijzen voor hun inzet en harde werk. Proficiat allemaal!

2021

Fumetsu Cup

Op 24 oktober hebben Freija en Sakura van onze club meegedaan aan Fumetsu Cup in Nederland. Na een lange pauze door corona, vonden beide leden het fantastisch om na zo een lange tijd opnieuw mee te doen aan een competitie. Hierbij behaalde Freija met haar team de eerste plaats. Door de opkomst van vele deelnemers vanuit België en andere landen was dit een geslaagd toernooi! Op naar de volgende!