Christophe Peeters, schepen van Sport, traint mee met Ko Jika

Eind november nodigde ko Jika de schepen van Sport, Christophe Peeters, uit voor een bezoek aan een training. De schepen ging hier graag op in. Door zijn drukke agenda werd een eerste datum uitgesteld. Maar op 25 maart was het zo ver. De schepen was zelfs bereid om mee te trainen om zo op een actieve manier kennis te maken met kendo.
Wesley Haeke en Christophe Peeters
Wesley Haeke verwelkomt Christophe Peeters, nu nog in kostuum.
Christophe Peeters naast de lesgevers
Als eregast mag de schepen plaats nemen bij de lesgevers.
Christophe Peeters en Wesley Haeke in meditatie
In meditatie.
Christophe Peeters krijgt instructies van Wesley Haeke (1)
Christophe Peeters krijgt instructies van Wesley Haeke (2)
Wesley geeft de schepen een spoedcursus initiatie kendo.
christophe-peeters-traint-met-de-andere-kendokas
De schepen mag al gauw met de andere kendoka’s meetrainen.
Christophe Peeters krijgt een men (2)
Met een tenugi en men is zijn uitrusting compleet.
Christophe Peeters traint in vol ornaat (2)
Als toemaatje volgt er een shiai tussen Christophe Peeters en Chieko. De schepen laat zich niet kennen. Hij valt zonder aarzelen aan en verdedigt zich verbeten. Hij wordt terecht aangemoedigd door de andere kendoka’s.
Christophe Peeters in shiai met Cheiko (5)
Om de schepen te laten kennis maken met de verschillende wedstrijdaspecten, volgt een demonstratie ‘techniek’ tussen Sander en Marie en ‘shiai’ tussen Peter en Geert. Dirk, Isha en Chieko zijn shinpan van dienst.
Christophe Peeters volgt een wedstrijd Techniek
Christophe Peeters volgt een wedstrijd Shiai
Tijdens het slotceremonie krijgt de schepen verdienstelijk applaus voor zijn sportiviteit en zijn interesse in Ko Jika. Adriàn, Emile en Mei-Lan mogen namens de club een cadeautje afgeven: een tas met logo van Ko Jika, een club tenugi en een bokken.
christophe-peeters-krijgt-applaus-van-de-kendokas
christophe-peeters-krijgt-geschenken-van-adrian-emile-en-mei-lan
Groepsfoto Christophe Peeters bij Ko Jika
Tot slot volgt er een groepsfoto met de schepen.
Christophe Peeters in gesprek met Marie-France Mercy
Het bezoek van de schepen krijgt hopelijk ook nog een mooi vervolg. Wanneer Marie-France de schepen wijst op de erbarmelijke toestand van de vloer van de zaal, is zijn antwoord resoluut: ‘Dit kan niet. ‘ Hij belooft over enkele maanden de vloer te laten vervangen.