Geert in Japan (week 4)

Deze week hadden we vakantie dit wil zeggen dat er vanaf donderdag tot woensdag geen asa geiko is en enkel clubtraining van 9 tot 11 in de ochtend. Aangezeien er een tornooi in aankomst is word er nu elke dag shiai gedaan (enkel de beste japanse studenten dus wij moeten elke dag 45 minuten shiai kijken) daarna word een uurtje ji keiko gedaan en dan moeten we nog 10 minuten kijken naar de senshu (degene die deel zullen nemen aan het tornooi) die kihon doen. Daarna eindigen we nog met een kirikaeshi.

Aangezien er zo weining trainingen waren hebben zijn we dus ook eens naar de lokale kendo-club gegaan, allemaal oude kendokas die het fantastisch vonden om enkele gaijins een pak slaag te geven, serieus dit was een van de beste trainingen die ik tot nu toe gedaan heb iedereen heeft veel geleerd die dag dus we besloten om de dag erna terug te gaan. Normaal zijn deze trainingen enkel op vrijdag maar deze week was een uitzondering, of dit een wekelijkse training zal worden valt nogaf te wachten aangezien we direct na de clubtraining zouden moeten vertrekken.

Zondag zijn we dan naar Chiba gegaan om samen met Michael Komoto en een groep russische┬ámet nog een grotere groep Japanse sensei te oefenen, hier zijn maar een paar bekkasei naar toe gegaan en deze training was erg zwaar voor mij, waarschijnlijk door het feestje dat we hadden met enkele van de Koreanen de avond ervoor, de senseis bleven mij maar van de ene kant naar de andere kant van de dojo duwen. Ik zal die dag onbewust wel iets bijgeleerd hebben ­čÖé

Deze week zullen we nog enkele trainingen hebben met de Russen en dan zondag het tornooi, daarna kunnen we eindelijk weer normaal beginnen trainen, ook vanaf donderdag zullen de asa geiko terug beginnen dus we kunnen weer hard beginnen trainen.

1 comment

Comments are closed.