Geert in Japan (week 5)

Deze week was het einde van de Golden Week, dus de asa keiko konden terug beginnen. De avondtrainingen verlopen nog altijd op hetzelfde tempo maar daar zal nu verandering in komen omdat het tornooi voorbij is.

Zaterdag hadden we de kans om samen met Michael Komoto en de Russische groep een training te volgen met Yoshiyama-sensei (Kyoshi Nana-dan), erg leuk om eens te trainen met mensen van mijn niveau om te zien of mijn kendo al wat verbeterd is, er is nog veel plaats voor verbetering maar het voelt alsof ik toch iets sneller ben geworden.

Zondag was er dan eindelijk het tornooi, Kantou Student Championship, er waren ongeveer 490 deelnemers waarvan 20 van Budai waren. Van onze 20 deelnemers zijn er 3 in de top 16 geraakt, om deel te nemen aan All Japan Student Championship moesten ze in de top 8 eindigen. Een van de deelnemers was een kendoka met een arm (ik raad deze video aan hier word meer over hem verteld Deel 1, deel2 en deel3). Er deden maar 20 kendoka van onze school mee maar we waren waarschijnlijk in totaal met een 120 supporters, voor de supporters word het sempai kouhai systeem erg streng toegepast. Alle supporters moesten in kostuum zijn, de eerste jaars moesten kostuumschoenen aanhebben, 2e jaars mochten iets comfortabelere schoenen aandoen, 3e jaars mochten hun kostuumsvest uitdoen. Daarbij moesten de 1e en 2e jaars de deelnemers bijstaan met hun drank en voedsel te brengen, waarschijnlijk het ergste was dat 1e en 2e jaars niet toegelaten waren om iets te eten of drinken voor de hele tijd in de Nippon Budokan, enkel op de bus. Wij zijn Bekkasei dus deze regels gelden gelukkig niet voor ons.

Volgende week zijn de dames aan de beurt, de verwachtingen zijn veel hoger voor de meisjes aangezien de trainingen ook veel zwaarder zijn. Duimen dat zij het beter doen dan de heren.

3 comments

 1. Ik vind het heel sportief om heel uw Kendo-gebeuren te delen met de club. Zo te horen, ben je de volgende trots van Kojika, en België waarschijnlijk!

  Zeg, hoe zit het nu met jouw Japans? Volg je taalles voor buitenlanders of zo? Of is deze trip specifiek gericht op kendo?

  Groetjes uit CERN, in Genève!

 2. Hey Geert,

  Bedankt voor de link te sturen van deze video. Velen onder diegenen die reeds in japan geweest zijn zullen gezien hebben dat veel opgenomen is in Tokai university. Jammer dat niemand van de heren doorgaat naar de All japan. In mijn tijd was het juist omgekeerd; de heren konden wel naar de All Japan maar de dames totaal niet.Tijden veranderen hé.
  Leuk dat je met Michael veel tijd doorbrengt want hij zal je waarschijnlijk wel met verschillende dingen helpen tijdens je verblijf daar. Vergeet je je schema niet door te sturen voor komende zomer zodra je dat weet. Jammer dat moeke hier nog geen reactie heeft achtergelaten op onze website, misschien is dat nog iets te moeilijk 🙂 Keep on the spirit!!!!!

 3. @Vincent Het grootste deel van mijn lessen is japans maar dit word ook grotendeels gegeven in het japans dus dit is niet makkelijk.
  Ik heb eigenljik maar 5 kendolessen in de week, de rest is ochtendtraining en clubtraining.

  @Wesley: De huidige dames coach is Iwakiri-sensei dus hij laat ze alle dagen afzien.

Comments are closed.