Geert in Japan (week 3)

Deze week was een redelijk goede week, de pijn in mijn voeten begint te minderen, d.w.z. dat ik niet de hele dag loop te manken. Op de training zelf beginnen sommige van de 4e jaars mij te kennen, deze week zijn ze me beginnen tegen de muren duwen of op de grond proberen duwen of me extra lange kakari keiko laten doen, ik geloof graag dat dit is omdat ze me graag hebben :).

Asa geiko begint ook veel makkelijker te worden, de knop omdraaien om op te staan is nog altijd moeilijk maar de training zelf begint beter mee te vallen, ik kan mijn armen nu volledig omhoog krijgen na de men-kirikaeshis.

Deze week nog tot donderdag les en dan begint de golden week, een weekje vakantie (niet van de trainingen) zal leuk zijn want de niet-kendo lessen kunnen nogal saai worden, vooral de japanse geschiedenis en cultuur is verschrikkelijk. Daar moeten we elk om beurt voorlezen uit een boek die gemaakt is voor japanse studenten (dus veel kanjis).

7 comments

 1. Zijt ge zeker dat je bij de kendo zit en niet bij de judo?
  En kun je ze daar al een beetje aan die studenten?
  Zo te zien heb je wel al goeie desserts gegeten 🙂
  Ale binnenkort al vakantie je moet dan nog eens wat meer foto’s sturen he.

  Groeten en klop er nog maar eens goed op ginder.

 2. We hebben de kans om introductie tot Judo te nemen misschien zou ik dat beter doen zodat ik weet hoe ik moet vallen :).
  De studenten zijn nog altijd even goed, ik zou misschien kunnen winnen van sommige eerste jaars maar tjidens de ji keikos werk ik toch enkel met 3e en 4e jaars dus daar krijg ik nog altijd veel slaag.

  Geert

  P.S. Een lekker dessert zou ik het niet noemen het was gewoon gigantisch 🙂

 3. Hé die Geert,
  Blij te vernemen dat je het daar naar uw zin hebt, en dat de asa geiko ook al wat vlotter verloopt is wel te wijten aan uw doorzettingsvermogen denk ik.Houden zo. Wie weet dat we dat ooit bij Ko Jika ook nog wel eens kunnen doorvoeren (haha).
  Wij zijn nu volop bezig met de voorbereidingen voor het lente tornooi jammer dat je er niet bij bent maar we sturen jou wel een verslag.
  Ga tijdens de vakantie maar eens op ontdekking maar hou het cultureel hé
  Aléé have fun en tot later nog ne keer

 4. Ha die Geert!
  Leuk om al je verhalen te lezen over hoe het leven daar is voor jou. Je lijkt er veel bij te leren en da’s ook belangrijk. Maar vergeet niet om af en toe ook wat te relaxen (na de ochtendtraining wel te verstaan ;-), anders ga je wie weet nog overwerkt geraken, en dat kan niet de bedoeling zijn hè?
  Heel veel groeten, Isha

 5. Na de ochtendtraining beginnen we bijna direct met de lessen. Maar na de avondtraining word er niets meer gedaan. En meestal kan ik tussen (of tijdens) wel een oogje dichtknijpen.

 6. hey Geert,

  met Freija hier!!! 🙂
  Is het daar leuk????Heb je ook al veel van de steden gezien ofzo? Zijn er daar mooietempels. Kwil daar ook wel nen keer naar toe hoor. Zoals ik dat nu lees , ik zou trainingen niet kunnen volhouden denk ik ( weet ik zeker, maja )!!!! Weet da heel de club u mist!!!

  Salut en tot een volgende keer! 😉

 7. Ja tis hier plezant maar het weer moet nog altijd een beetje droger en warmer worden. Morgen gaan we waarschijnlijk naar Tokyo maar enkel voor te trainen.
  Er zijn tempels in Katsuura maar daar ben ik nog niet naar gaan kijken.

Comments are closed.