Geert in Japan (week 2)

Deze week  was de eerste week waar ik van maandag tot zaterdag asa geiko en avondtraining heb gedaan , asa geiko is echt veel zwaarder dan de avondtraining en als Iwakirisensei aanwezig is word het meestal nog extra zwaar, de training verloopt altijd op dezelfde manier: 15-20 minuten voetverplaatsing, suburi, kirikaeshi, aye kirikaechi (hier word het meestal zwaar om mijn armen nog omhoog te krijgen) gevolgd door grote men, kote, debana men, kakari keiko en aye kakari keiko dan om de training af te sluiten oykomi men, en dit allemaal in 1 uur gepropt.

Mijn voeten kunnen voor het moment al die trainingen niet aan, ik constant te manken maar tijden kendo training voel je dit minder. Belangrijkste is dat ik mij nog altijd amuseer op de trainingen, het is zwaar om mezelf altijd zo ver te krijgen om op te staan om een uurtje af te zien maar ik hoop dat dit na een tijdje een automatisme word.

In het weekend gebeurt er meestal niet veel, na de ochtendtraining (asa geiko van 8 tot 9 voor de liefhebbers + gewone clubtraining van 9 tot 11) word hier meestal gewoon gerust of gegeten.

Volgende week zal de eerste volledige week les zijn, d.w.z. nog meer trainingen, op dinsdag bv. zullen we 4 trainingen hebben valt af te wachten hoe dit verloopt.

26229_384192541964_594671964_4386553_1796721_n

6 comments

 1. uhhhh, dit zijn herinneringen die nu wel heel erg naar boven komen. Maar ik weet zeker dat je het zal volhouden en niet zal plooien om de ochtendtrainingen te doorstaan. Gewoon vroeg genoeg gaan slapen zo krijgen je voeten meer rust Geertje en dan loop je minder lang te manken. Dat komt allemaal ten goede van je kendo achteraf;
  Toi toi toi

 2. Goed te horen dat ge u amuseert! Uit al die ervaringen leert ge altijd wel wat bij…Volhouden

 3. pijn is tijdelijk !! overwinnen en door gaan is voor altijd ;’)

  mooie zaal jong!! de kendo hemel :’) want sterven doe i ook een beetje als ik het zo lees.

  Het beste geert

  Groeten J.

 4. Ehhhhhhh, had je anders verwacht? De NT trainingen in Brussel hebben hopelijk wat geholpen… Doe je best maar vooral amuzeer je! Kijk niet teveel naar de jonge dames alginder if you know what I mean… Maak gretig gebruik van de ervaring der ouderen.

 5. Hey Geert,
  blijven gaan, al kan ik me voorstellen dat het vroege uur een pijnlijke zaak is (zeker voor iemand die in België een lang slaapje kon appreciëren 🙂 ) maar ben er zeker van dat je dit volhoudt!
  Enjoy!!!

 6. Ik ben zeker dat heel de club fier is op u ! Ervaring in Japan heb ik niet opgedaan, maar wel met Wing Chun in China, en daarom zeg ik je: wat je ook doet, dit is een van de belangrijkste mijlpalen in je leven!

  Ale, we weten wie Wesley gaat verslagen in het volgende BKC !!!

Comments are closed.