Geert in Japan (week 1)

26229_384192511964_594671964_4386548_2177511_nHallo, met al die updates uit hongarije dacht ik eraan om er ook eentje te doen uit Japan.

Op 1 april ben ik toegekomen in Japan rond 10 uur, toen moets ik nog wachten tot 5 uur tot de bus zou vertrekken naar Katsuura voor een rit van 2 uur. Ik was dus erg moe van de reis. Toen we toekwamen in IBU werden we direct naar onze kamer begeleid, ik zit samen in een kamer met een Brazilaanse kendoka, Joan Paulo.

De volgende dag ontmoete ik dan de rest van de kendokas, er is 1 brazilaan, 2 mexicanen, 3 chilenen en 4 koreanen. Ik ben de enigste europeaan van de bekkasei dit jaar,  als je de judokas erbij neemt ben ik zelf de enigste persoon die alleen is uit zijn land. Later op de lunch met de sensei zou ik daar de gevolgen van dragen. Elke nationaliteit moest een lied zingen uit zijn land. Ik moest dus alleen zingen en ben maar voor het belgisch volkslied gegaan.

Mijn trainingschema is vrij zwaar, zo hebben we elke morgen (ma-za) asa geiko van 7 tot 8 (zaterdag van 8 tot 9), dit is niet verplicht en er zijn dan ook maar 3 bekkasei die deelnemen aan deze trainingen.  Dan hebben we nog avondtraining ook van 4u30 tot 6u30 en op zaterdag van 9 tot 11. Dan hebben we nog enkele kendoklassen in ons weekschema.  Dinsdag moeten we introductie tot kendo volgen (hier gaan enorm veel suburis gedaan worden). Later die dag hebben we ook nog Kendo 1 waar we katas moeten doen. Op donderdag hebben we dan nog een gewone kendoklas en op vrijdag Kihon kendo Kata oefenen en ook nog theorie kendo.

Vorige zaterdag hadden we al ons eerste incident, er waren maar 5 bekkasei naar de training gekomen en Ijima-sensei riep ons naar voor om ons voor te stellen. Hij was niet bepaald tevreden dat de andere bekkasei zo vroeg in het jaar al trainingen missen en is ze dan ook persoonlijk gaan halen. Van wat ik gehoord heb was dit geen schoon zicht. Volgende week zullen de andere bekkasei waarschijnlijk niet meer proberen om een training te skipen.

Dit is ongeveer alles in grote lijnen tot nu toe mijn volgende post zal hopelijk iet gedetailleerder zijn dan deze maar de voorbije dagen is er zoveel gebeurd dat het onmogelijk is om dit allemaal samen te vatten.

Groeten, Geert

6 comments

 1. Geert ik ben blij dak u ginder ni moe volgen met trainen ze!! :’)
  Ma moest ik geen werk hebben zou ook ni liever hebben natuurlijk. U kendo zal waarschijnlijk beter zijn dan u zang talent. trouwens mooi fotoke ma wie is u sensei want ik vermoed dat die er ni op sta?

  Geert het beste nog!

  Vriendelijke groet van Veronique en Mij

 2. Beste Geert,

  Blij te vernemen dat je niet “onder je voeten” gekregen hebt; alvast iets goeds voor het imago van België;)) Want hier met onze BHV-dossier…

  By the way, wat betekent ‘asa geiko’?

  P.S.: gebeurd (met ‘d’) ;)))))))

  Tot mails!

 3. Beste Geert,

  Leuk verslag, ik kijk er al naar uit om het volgende te lezen, klinkt allemaal heel interessant!

  Ik hoop dat je “brabanconne” alvast beter was dan die versie van Leterme ^^ .. zijn daar eigenlijk beelden van? liefst met geluid ^^ … Veel plezier daar!

  Cheers,

  Karim

 4. @Jean-marie:
  asa geiko betekent gewoon ochtendtraining.
  ok, zal het aanpassen

  @Karim:
  gelukkig waren daar geen beelden van want mijn tekst was na 2 zinnen beperkt tot bububu…, ik dacht dat niemand dit zou opmerken maar dat is wel gebeurd 🙂

 5. Geert,

  Ik heb voor jou de tekst gevonden. Je hebt één jaar om het van buiten te leren voor je volgende Belgische dan-kampioenschap;)))

  J-M

  De tekst van de “Brabanconne”

  O dierbaar België
  O heilig land der Vaad’ren
  Onze ziel en ons hart zijn u gewijd.
  Aanvaard ons kracht en het bloed van onze ad’ren,
  Wees ons doel in arbeid en in strijd.
  Bloei, o land, in eendracht niet te breken;
  Wees immer u zelf en ongeknecht,
  Het woord getrouw, dat g’ onbevreesd moogt spreken:
  Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
  Het woord getrouw, dat g’ onbevreesd moogt spreken:
  Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
  Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
  Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.

Comments are closed.